• Gold Award Winner diptych mini collage Kanyer Art Collection

  Mijn tweeluik Look forward now is door de kanyerartcollection.com genomineerd voor een Gold Award Winner en is ook door hen aangekocht om deel uit te maken van hun fantastische collectie collage kunst. 

  Formaat: 5 x 5 cm en 1 cm diep

  Gebruikte materialen: oude brieven, foto's en draad


  https://wwwkanyerartcollection.com
 • interview 2005 bij expositie Smeltijs

  Bij de opening van de expositie Smeltijs in Galerie Ruimte te Amsterda is Peter Sierksma in gesprek gegaan met Jonaske. Het interview is weergegeven in bijgaand artikel.

  Download PDF
 • pArt nieuws over kunst van mensen met een handicap 2018|2

  Als medewerkster vrijwilligster van Special Arts kom ik op vaak op plekken die het verdienen om bekend te worden. De Kunstfabriek in Oss is zo'n plek. Voor de pArt 2018|2 schreef ik dit artikel.

  Tekst en fotografie: Jonaske de Ruiter

  Download PDF
  www.specialarts.nl
 • pArt nieuws over kunst van mensen met een handicap 2018|2

  Voor pArt 2018|2 schreef ik een artikel over de Maastrichtse kunstenares Moniek Gerrits. Onze ontmoeting was kort en boeiend en leverde meer dan voldoende stof voor een artikel over dit 'schilderbeest'.

  Tekst en fotografie: Jonaske de Ruiter

  Download PDF
  www.specialarts.nl
 • FNV KIEM

  Blijft een gebeurtenis om met een glimlach op terug te kijken. Het interview met Mariette Raap enkele jaren geleden in mijn voormalige atelier in Harderwijk. 

  Lid van FNV Kiem ben ik inmiddels niet meer maar Mariette schrijft nog wel.


  www.deschrijffabriek.nl
 • Dutch Collagists Volume I

  The first book about collage artists from the Lowlands.

  Collage seems to be the changeling in art, but always has been and still is a beloved technique for a lot of different kind of artists.

  In this first volume Belgium and Dutch collage artists present themselves: Clemens van Meurs, Tinca Veerman, Mi-Lou Beugeling, Maarten van der Horst, Jonaske de Ruiter, Betty Klaase, Anicca, Helene de Winter, Greet Weitenberg, Juliette Pestel, Pascal Verzijl, Dutch Polaroidgirl, Ro-Nalt Schrauwen, Sophie van Homwegen, Yonda Poslavsky, Helena Zanting, Zarka, Dorothee Mesander, Max van Eck, Isabelle Zumbrink, Marjon Velsink, Anne-Marie van Eck, Ingeborg 'Helena' van Stiphout en Denis den Daas.

   The Dutch Collagists is a group of artists who want to promote collage making in all its form in the Low Lands. Feel free to join or visit our FaceBook group Dutch Collagists te stay informed

   

  Copyright 2018 bu Dutch Collagionists te bestellen via Terra-creative voor € 30,-


  http://www.terra-creative.nl/DutchCollagists